Thomas – Monteur

Theorie direct toepassen in de praktijk. Daar krijgt Thomas als monteur energie van. Zeker als het over mechatronica of robotisering gaat. Zo kwam hij bij de mbo-opleiding voor eerste monteur mechatronica terecht. En zijn BBL-werkplek bij Havatec!

Werken met bloemenverwerkingslijnen
“Mechatronica is een enorm breed werkveld. Naast mijn opleiding werkte ik al in de tuinbouw met bloemenverwerkingslijnen. Dus toen ik de vacature voorbij zag komen bij Havatec, voelde dat direct als een fijne match. Dat gevoel werd bevestigd tijdens de sollicitatiegesprekken, waar ik duidelijk antwoord kreeg op al mijn vragen. En wat voor mij een extra bonus was (en nog steeds is): de schone werkplaats, het goede gereedschap en de fijne collega’s.”

Veel leerkansen
“Bij Havatec krijg ik de kans om allerlei werkzaamheden te doen. Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden en er staan altijd collega’s voor je klaar om te helpen. Hier ligt de focus op het verbeteren van processen. Zowel als het gaat over de verschillende machines als alle medewerkers. Vandaar dat ik na mijn onboarding een scan heb gedaan genaamd talentmanagement, kort voor TMA. Na het beantwoorden van 312 stellingen kwam er een profiel uit. In mijn geval was het resultaat dat ik leergierig ben en uitdagingen aandurf. En dat blijkt, want nu wil ik ook graag ervaring opdoen bij andere afdelingen. Denk aan de elektra-afdeling en serviceafdeling. Even buiten mijn comfortzone. Met deze collega’s durf ik dat aan.”

Goed van start bij Havatec
“Ondertussen zijn we alweer bijna 1,5 jaar verder. In de tussentijd heb ik veel geleerd als leerling monteur. Eerst werd ik op een fijne manier gecoacht door onze eerste monteur. Daarna mocht ik al gelijk assembly’s in elkaar zetten. Dat zijn de onderdelen die allemaal samen de machines vormen die bloemen en bloembollen inspecteren en verwerken. Toen ik daar nét mee begon, mocht ik al helpen om een gloednieuwe productielijn in elkaar te zetten. En daar ben ik trots op, want ook vandaag de dag help ik nog steeds met het verder ontwikkelen van deze grote machines. Om dat proces van begin tot eind mee te maken vind ik interessant.”

Een dag op de productieafdeling
“Ik vertel je graag hoe een werkdag er precies uitziet. Rond 7 uur loop ik ons bedrijf in Nieuw-Vennep binnen en ga ik naar mijn werkplek. 9 van de 10 keer is dit dezelfde plek waar ik gisteren mijn werk afrondde. Ondertussen heb ik een praatje met een collega over het afgelopen weekend. Daarna ontvang ik mijn opdrachtenboekje, waar al mijn tekeningen, opdrachten en andere belangrijke informatiestukken in zitten voor die dag. Ik krijg mijn order binnen en begin vervolgens met spullen verzamelen. Rond half 9 is 1 van de highlights van mijn dag: een bakkie van de baas. Alle collega’s krijgen dan een kopje koffie of thee. De naam zegt het al: op kosten van de baas. Vervolgens ga ik weer verder met mijn werkzaamheden voor die dag. Zo ben ik in de ochtend bezig met het monteren van assembly’s en in de middag krijg ik weer een ander project. Voordat ik het in de gaten heb is het half 5 en zit mijn werkdag er alweer op. Afwisselend? Zeker weten.”

Word monteur bij Havatec >